Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 09-07-2018, 10:29 PM   #1
New Member
 
Join Date: Sep 2018
Location: Az
Posts: 1
Default Coach battery charge

My LED shows full charge when engine is running but when I shut off the engine and put on battery disconnect and inverter LED says empty, what am I doing wrong.
The battery separates has stopped cycling after a two hour road trip. Are my coach batteries charged or empty??? Thx
__________________

Danny is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 08:42 PM   #2
Platinum Member
 
Join Date: May 2018
Location: California
Posts: 107
Default

My guess is the coach battery(ies) is (are) bad. They're not holding a charge. I had the same situation before I replaced my coach battery.
__________________

rvsprinterguy is offline   Reply With Quote
Old 09-08-2018, 10:39 PM   #3
Platinum Member
 
Boxster1971's Avatar
 
Join Date: Mar 2012
Location: Maryland
Posts: 880
Default

Those LED light just indicate the voltage. When the engine is running they will always indicate full as alternator voltage is about 14V. If you battery voltage drops that fast to indicate "empty" when you apply a load with engine off the battery are likely bad as rvsprinterguy mentioned.
__________________
2013 Airstream Interstate Lounge EXT on 2012 Sprinter 3500 170Ext
Formerly: 1973 Dodge B300 DIY pop-top conversion
Boxster1971 is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 04:23 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.