Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 10-28-2016, 02:21 AM   #1
New Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Wyoming
Posts: 18
Default electrical failure 08 Pleasure Way Excel TS

So, I walked out to the van yesterday and everything worked like normal. Not plugged in and generator off, my normal 12v accessories worked fine, lights, furnace, sensors, etc. Now, The house batteries were a little low (showing 1/3 full) so I kicked on the generator for a bit, upon turning it off all the power cut. Now nothing works at all, no lights, no monitoring system, nothing. It's like the van is dead. When I kick on the generator everything works again as normal. Can someone point me in the right direction?

Any help is appreciated.
C.
__________________

c7train is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2016, 06:08 AM   #2
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2014
Posts: 881
Default

open the cabinet with the small circuit breaker- on my Lexor TD it is on the pass side of the van.

I believe that on rear sofa models it is on the front side of the cabinetry under the sofa- a little door.

there are 3 or 4 circuit breakers which when tripped a little tang protrudes from the side- it may be red ( like the manual says...) or black like mine are- the black ones are hard to see.

Mike
__________________

mkguitar is offline   Reply With Quote
Old 10-28-2016, 12:20 PM   #3
Platinum Member
 
Join Date: Aug 2010
Location: Minnesota
Posts: 7,319
Default

Quote:
Originally Posted by c7train View Post
So, I walked out to the van yesterday and everything worked like normal. Not plugged in and generator off, my normal 12v accessories worked fine, lights, furnace, sensors, etc. Now, The house batteries were a little low (showing 1/3 full) so I kicked on the generator for a bit, upon turning it off all the power cut. Now nothing works at all, no lights, no monitoring system, nothing. It's like the van is dead. When I kick on the generator everything works again as normal. Can someone point me in the right direction?

Any help is appreciated.
C.
Are you saying that the 12v stuff all went off when the generator went off, and then came back on when when the generator came back on? If so, it would indicate no battery in the system at all, or totally dead. I would look for loose battery cable and check the battery first, unless there is a battery disconnect switch that could have failed.
booster is offline   Reply With Quote
Old 11-03-2016, 07:48 PM   #4
New Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: Wyoming
Posts: 18
Default

Thanks so much for the help! mkguitar this was the issue. Booster, this caused the breaker to trip. There was a loose connection that I think caused the other breaker to trip. I tightened up the connection and reset the breaker. All is working well! Thanks again! Great forum here!
c7train is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 11:26 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.