Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 11-04-2018, 03:42 AM   #21
New Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: BC
Posts: 18
Default

Oh I'm not sure if I mentioned that also when I was able to see the flame I noticed the ignition spark was still firing when the flame was lit so that tells me there's a problem with either the thermocouple or the ignition module (as well as something else possibly).

And another thing I didn't want to mention at first (because I wanted to ensure biased free advice) is I found someone had wrote "new ignition module - rv fridge" on the user manual. But I don't want to assume they knew that was the problem.
__________________

Deiganator is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2018, 04:24 AM   #22
Platinum Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Arizona
Posts: 459
Default

Here's something that may help you out.

http://rvrefrigeratorrepair.com/wp-c...rvice-600-6100
__________________

GallenH is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2018, 04:26 AM   #23
Platinum Member
 
Join Date: Dec 2017
Location: Arizona
Posts: 459
Default

The guide does list the pressure needed. Somewhere I read that you also need 12v minimum. I believe that your flame should be blue, not yellow.
GallenH is offline   Reply With Quote
Old 11-04-2018, 04:31 AM   #24
New Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: BC
Posts: 18
Default

That's gold! Thanks for that

Quote:
Originally Posted by GallenH View Post
Here's something that may help you out.

http://rvrefrigeratorrepair.com/wp-c...rvice-600-6100
Deiganator is offline   Reply With Quote
Old 12-10-2018, 11:11 PM   #25
New Member
 
Join Date: Jul 2018
Location: BC
Posts: 18
Default

Hi all, been awhile and wanted to update you!

So I went through the entire troubleshooting guide on the provided service manual (except check LP pressure) and I've ruled out everything but the LP pressure and ignition module.

I want to get full LP inspection anyways for the RV, so that's why I haven't made my own manometer for the fridge. I'll just get it all inspected at once when I insure it in February. So hopefully it just needs a new LP regulator and maybe oil blown out of the lines as I suspect it may be the pressure due to some sputtering that just started happening now which is after I've cleaned everything out very well. In addition, I think I see yellow flame tips both on the fridge burner and the stove (see pics).

Stove flame:

Fridge operation/burner:

So for now I'm just waiting for February...

Mike
Attached Images
File Type: jpg 20181105_142512.jpg (154.2 KB, 2 views)
File Type: jpg 20181105_142532.jpg (87.3 KB, 3 views)
File Type: jpg 20181112_150610.jpg (131.4 KB, 1 views)
__________________

Deiganator is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 11:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
×