Journey with Confidence RV GPS App RV Trip Planner RV LIFE Campground Reviews RV Maintenance Take a Speed Test Free 7 Day Trial ×
 
 


Reply
 
Thread Tools Display Modes
 
Old 06-14-2022, 03:56 PM   #1
Bronze Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Florida
Posts: 27
Default OBD2 Bluetooth

Anyone have a recommendation on a OBD2 Bluetooth scanner that has proven to work on the early model Chevy Roadtrek with an android phone? I took a gamble and bought a cheesy blue ELM knockoff for $4.00 hoping I would get lucky. Would rather use my phone than invest in a scangauge at this time.

If you have found one that works please let me know the exact model.


Thanks
__________________

KurtFranz is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2022, 04:04 PM   #2
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: PHX, AZ
Posts: 2,221
Default

with my iPhone I use this- it is rock solid


https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1




Veepeak is good about customer service and they may just give you a discount code if you email and ask




on my 2005 chev the OBD port stays energized- I bought this cable with a power switch inline


https://www.amazon.com/gp/product/B0...?ie=UTF8&psc=1



it also keep me from kicking the dongle with my big feet when setting the parking brake


Mike
__________________

mkguitar is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2022, 06:19 PM   #3
Platinum Member
 
Join Date: Dec 2016
Location: America's Seaplane City, FL
Posts: 874
Default

I just replaced my ooolllldd bluetooth thingy with this a couple of weeks ago.

https://smile.amazon.com/gp/product/...?ie=UTF8&psc=1

This on a '97 Chevy P30 chassis and I use Android. Works a treat once paired.

On TDY in windy Walden, CO.
__________________
Tick tock, baby(Ironbuttal)
2000 Roadtrek Chevy 200 Versatile(sold)
'98 Safari Trek 2480
Just for fun:'15 Kawasaki Versys650LT
Perfection is a fantasy, though improvement is possible(Wifey).
SteveJ is offline   Reply With Quote
Old 06-14-2022, 07:15 PM   #4
Bronze Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Florida
Posts: 27
Default

Thanks fellas! Lotsa crapola out there in addition to knowing which protocol is needed for our GM vans.
KurtFranz is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2022, 05:08 PM   #5
Bronze Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Florida
Posts: 27
Default

have it working - appears to be no oil pressure and/or trans oil temp - unless there is some PID programming necessary - still digging into this...
KurtFranz is offline   Reply With Quote
Old 06-16-2022, 05:11 PM   #6
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: PHX, AZ
Posts: 2,221
Default

i use OBDFusion


there is a PID for tranny temp


not sure about oil pressure, as the van has one


that app has dozens of pids available



Mike
mkguitar is offline   Reply With Quote
Old 06-19-2022, 08:56 PM   #7
Bronze Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Arizona
Posts: 31
Default

I use an OBDLink MX Bluetooth with the ODBLink app (for my Honda) and the FORScan app (for my E150 van) running on an Android phone. The setup is reliable and gives me all the information I need. Using the Windows version of FORScan I can modify parameters in the Ford modules. (I have changed the TPMS thresholds and disabled the annoying "Welcome light" feature.
Jim
Jim86301 is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2022, 01:04 AM   #8
New Member
 
Join Date: Sep 2019
Location: California
Posts: 19
Default

Try FIXD car diagnostics works android and iPhone from Amazon
Renwick is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2022, 07:50 PM   #9
Bronze Member
 
Join Date: Apr 2022
Location: Florida
Posts: 27
Default

Quote:
Originally Posted by mkguitar View Post
i use OBDFusion


there is a PID for tranny temp


not sure about oil pressure, as the van has one


that app has dozens of pids available



Mike
Did you have to do anything special to get the tranny temp to work? I have added it but no activity? Maybe I am missing something...
KurtFranz is offline   Reply With Quote
Old 06-20-2022, 08:36 PM   #10
Platinum Member
 
Join Date: Nov 2014
Location: PHX, AZ
Posts: 2,221
Default

Menu



- add display


select display type, I use digital


next


select colour


next


in display configuration, click on PID


next window takes you to PID


select USER DEFINED PIDS:


scroll to tranny temp


click done


if after doing this you don't get tranny temp, I wonder if your ecm is sensing that or making that available.
- my chev chassis is 2005



mike
__________________

mkguitar is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are Off
Refbacks are Off


» Featured Campgrounds

Reviews provided by

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.3

All times are GMT. The time now is 09:24 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 4
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
×